Halve Marathon
voor het Diabetes Fonds

Halve Marathon voor het Diabetes Fonds

New York mini Marathon.

Op 2 oktober 2021 loop ik een halve marathon (21 komma nog wat kilometer) voor het Diabetes Fonds. Enerzijds omdat hardlopen ervoor zorgt dat ik mijn hoofd leeg kan maken na een drukke dag, of als ik weer ergens over loop te malen. En anderzijds omdat ik sinds een paar maanden heel erg dankbaar ben voor het Diabetes Fonds. Waarom dit is, dat lees je hieronder.

NEW YORK mini marathon

dit zijn Kai (links) en ik (rechts)

453
opgehaald

.-

Deel dit bericht.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Een Halve Marathon
voor het Diabetes Fonds.

Op 10 september 2020 stond de wereld even stil. Mijn vriend Kai kreeg de diagnose diabetes type 1. Voor iedereen die hier niet bekend mee is; Diabetes type 1 is een auto-immuun ziekte waarbij het lichaam geen insuline meer aanmaakt. Hierdoor moet iemand met Diabetes type 1 zelf insuline spuiten om ervoor te zorgen dat het suikergehalte in het bloed niet te hoog wordt. Zowel teveel als te weinig suiker in het bloed kan zorgen voor ernstige complicaties. Het is dus van groot belang dat dit de hele dag goed gemonitord en onder controle gehouden wordt.

Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat dit een hele ommekeer kan zijn voor 2 jonge mannen van in de 30. Je kunt niet zomaar even een avondmaaltijd op tafel zetten. Deze moet namelijk het liefst precies 68 koolhydraten per persoon bevatten, of een meervoud van 17 koolhydraten. Een hele rekensom dus. Alle ingrediënten moeten op de gram afgewogen worden zodat Kai weet hoeveel insuline hij in moet spuiten. Om over een biertje en een borrelhapje nog maar te zwijgen.

Even schakelen en weer door.

Dat was dus even flink schakelen. Gelukkig zijn we beiden nogal van het doorpakken, dus hup alle suikers het huis uit en alle gezonde producten gemaakt van volkoren en zonder suiker er weer in. 

Ondanks het feit dat het vervelend is, je er continu rekening mee moet houden en het veel meer tijd kost, moet je toch door. En dat hebben we gedaan. Onder andere door de blog en recepten website Wat eet een diabeet van Kai en mijn inschrijving voor de New York Mini Marathon. Want als je het mij vraagt (en ik zie het nu van dichtbij) verdient het Diabetes Fonds het om donaties binnen te halen. 

Wat het Diabetes Fonds doet.

Het Diabetes Fonds zet zich volop in voor mensen met diabetes. Vandaag de dag is het daarom, dankzij alle hulpmiddelen, goed mogelijk om met diabetes te leven. Zo is het gelukkig allang niet meer nodig om met dikke naalden insuline te spuiten, en kun je met een sensor op je arm de hele dag door in de gaten houden hoe hoog je bloedsuiker is. Iets wat het leven voor Kai (en ook een beetje voor mij) veel eenvoudiger maakt.

2 oktober 2021 in Rotterdam.

En daarom sta ik op 2 oktober 2021 aan de start van de halve New York Mini marathon in Rotterdam. Om ‘even’ 21 komma nog wat kilometer te rennen, en geld in te zamelen voor het Diabetes Fonds. Met het geld dat hiermee opgehaald wordt, kan het Diabetes Fonds hopelijk in volle vaart door met alle ontwikkelingen. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat het leven voor Kai, en alle andere mensen met diabetes, steeds zorgelozer wordt.

Wat jij kunt doen.

Deel dit bericht met familie, vrienden, kennissen

Met de knoppen hieronder kun je dit bericht heel eenvoudig delen met je familie, vrienden en kennissen. Bijvoorbeeld met iemand die een website nodig heeft? Of iemand die misschien ook wel wil rennen voor het Diabetes Fonds.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

tot € 100,- per webdesign pakket naar het Diabetes Fonds

Voor elk webdesign pakket dat verkocht wordt tussen 18 februari en 1 oktober 2021 sponsor ik vanuit jouw (website/bedrijfs) naam tot € 100,- euro op mijn New York Minimarathon actiepagina. (€ 50,- bij het Basis webdesign pakket en  € 100,- bij het webdesign pakket)

Donatie op mijn actiepagina

Je kunt natuurlijk ook een rechtstreekse donatie op mijn actiepagina doen. Hiervoor kun je de link hieronder gebruiken. Alvast ontzettend bedankt!